Velkommen til min matblogg!!

Her legger jeg ut mine favoritt oppskrifter på kaker, middager,småretter og desserter.
Legger også ut bilder av kaker jeg har pynta og gode tips til baking og matlaging!
Oppskriftene og tipsene er hentet fra ulike nettsider, kokebøker og venner og bekjente!
Noen av dem har jeg gjort om litt på, etter hva jeg liker:)
Kanskje får du noen tips eller ideer .
Gi meg gjerne tilbakemelding på siden, oppskrifter og tips!
Tar imot både ris og ros!!

VARIERE HVIT SAUS

- utgangspunkt: 3 dl hvit saus.

- 3 ss finklippet kruspersille – passer til kokt kjøtt, kjøttpudding, stekt fisk, fiskepudding, fiskekaker

- 2 ss finklippet dill – passer til kokt kjøtt, kokt fisk, fiskeboller, fiskekaker

- 1,1/2 ss kaviar og ½ ss gressløk – passer til kokt og stekt fisk, fiskepudding, fiskeboller

- 2 ss ketchup eller tomatpure og 1ts basilikum – passer til kjøttboller, kokt og stekt fisk, kokte grønnsaker

-1,1/2 ss sitronsaft, revet skall av ¼ sitron og 1 ss dill – passer til kokt kjøtt, kokt og stekt fisk, torskerogn, fiskekaker

- ½ ts paprika – passer til kokt og stekt fisk

- 1/2 krm muskat – passer til kokte grønnsaker



Tips:
- alle sauser som er jevnet med hvetemel, kan isteden jevnes med maisennamel, da blir den glutenfri. Til 3dl saus passer det med 1-1,1/2 ss maisennamel.
- små porsjoner saus har lett for å bli for tykke fordi mye vann fordamper under koking. Tilsett om nødvendig noen spiseskjeer vann og kok opp før servering.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar