Velkommen til min matblogg!!

Her legger jeg ut mine favoritt oppskrifter på kaker, middager,småretter og desserter.
Legger også ut bilder av kaker jeg har pynta og gode tips til baking og matlaging!
Oppskriftene og tipsene er hentet fra ulike nettsider, kokebøker og venner og bekjente!
Noen av dem har jeg gjort om litt på, etter hva jeg liker:)
Kanskje får du noen tips eller ideer .
Gi meg gjerne tilbakemelding på siden, oppskrifter og tips!
Tar imot både ris og ros!!

VARIERE LYS SAUS

- utgangspunkt: 3 dl lys saus

- 1 ss sitronsaft og revet skall av ½ sitron – passer til kokt og stekt fisk

- 2 ss ketchup, 1 ts worcestersaus og 1 ts basilikum – passer til pølser, kjøttpudding, kokt og stekt fisk

- 1/2 finhakket løk, 1 ss eddik og 1 ts sukker – passer til kokt kjøtt

- 1 ts eddik, 1 ts sukker og revet pepperrot etter smak – passer til kokt kjøtt, tunge, pølser

- 1 ss kaspers, 1 ss sitronsaft, ½ dl fløte og 1 ts dill – passer til fisk og fiskeretter

- 1 dl sellerirot i terninger og 2 ss fløte – passer til kjøttboller, pølser, kjøttpudding

- 1/4 ts karri (bør surre i fettet) og 1 ts hakket løk – passer til kokt og stekt kylling, kokt og stekt fisk, fiskeboller



Tips:
- alle sauser som er jevnet med hvetemel, kan isteden jevnes med maisennamel, da blir den glutenfri. Til 3dl saus passer det med 1-1,1/2 ss maisennamel.
- små porsjoner saus har lett for å bli for tykke fordi mye vann fordamper under koking. Tilsett om nødvendig noen spiseskjeer vann og kok opp før servering.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar