Velkommen til min matblogg!!

Her legger jeg ut mine favoritt oppskrifter på kaker, middager,småretter og desserter.
Legger også ut bilder av kaker jeg har pynta og gode tips til baking og matlaging!
Oppskriftene og tipsene er hentet fra ulike nettsider, kokebøker og venner og bekjente!
Noen av dem har jeg gjort om litt på, etter hva jeg liker:)
Kanskje får du noen tips eller ideer .
Gi meg gjerne tilbakemelding på siden, oppskrifter og tips!
Tar imot både ris og ros!!

OPPBEVARING AV MATVARER

-Tørket pasta- kaldt og tørt, 2år.
-Mel – kaldt og tørt, se datostempling.
-Hele korn – kaldt og tørt, 12 mnd.
-Belgfrukter – 9 mnd.
-Hele krydder – oppbevares hele til dem skal brukes.
-Tørkede urter – lufttette mørke bokser, 12 mnd.
-Nøtter – lufttette bokser, kjølig og tørt, 2-3mnd.
-Olje – kjølig, se datostempling.
-Sukker – lufttette bokser, kjølig og tørt.
-Sirup – lufttette bokser, kjølig og tørt.
-Smør – se datostempling. Etter åpning: 2-3 uker.
-Egg- se datostempling. 1-2 uker.
-Melk – se datostempling, etter åpning: 2-3 dager.
-Fløte – se datostempling, etter åpning: 2-3 dager.
-Myke oster – se datostempling, etter åpning: 2-3 dager.
-Salat – i plastpose i kjøleskapet, 2-3 døgn.
-Saltet fisk: i kjøleskapet 2-3 dager.
-Fisk: dypfryst, 3-6 mnd.
-Grønnsaker: i kjøleskap, fjern det som er i ferd med å mugne/råtne.
-Poteter: mørkt, fuktig, ca. +4grader.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar