Du trenger:
Bunn:
100 g Smør
2,5 dl hvetemel
2 ss sukker
1 ss vann
Fyll:
3 epler eller 150 g rabarbra
2 egg
1 dl sukker
0,8 ts salt
1 dl kokosmasse
3 dl Matyoghurt
2 ss hvetemel
Tilbehør:
1 dl Kremfløte
2 ss sukker
Slik gjør du:
Ha smør, mel og sukker i bollen til en foodprocessor, eller smuldre smøret i melet for hånd. La maskinern gå til alt er smuldret, hell i vann og arbeid alt sammen til en deig.
Trykk ut deigen i formen(med løs bunn, 22cm), og la den stå kjølig i ca.30 minutter. Prikk med en gaffel. Forstek paiskallet ved 200 grader i ca. 10 min.
Visp egg og sukker porøst. Rør i salt, kokos, matyoghurt og mel.
Skrell, ta ut kjernehus og skjær eplene i båter. Legg eplebåtene i paiskallet og hell over røren. Stek nederst i ovnen på 200 grader i ca.30-40 min. Avkjøl paien og strø evnt. over litt kokos ved servering.
Visp fløten med sukker til krem.
Bunn:
100 g Smør
2,5 dl hvetemel
2 ss sukker
1 ss vann
Fyll:
3 epler eller 150 g rabarbra
2 egg
1 dl sukker
0,8 ts salt
1 dl kokosmasse
3 dl Matyoghurt
2 ss hvetemel
Tilbehør:
1 dl Kremfløte
2 ss sukker
Slik gjør du:
Ha smør, mel og sukker i bollen til en foodprocessor, eller smuldre smøret i melet for hånd. La maskinern gå til alt er smuldret, hell i vann og arbeid alt sammen til en deig.
Trykk ut deigen i formen(med løs bunn, 22cm), og la den stå kjølig i ca.30 minutter. Prikk med en gaffel. Forstek paiskallet ved 200 grader i ca. 10 min.
Visp egg og sukker porøst. Rør i salt, kokos, matyoghurt og mel.
Skrell, ta ut kjernehus og skjær eplene i båter. Legg eplebåtene i paiskallet og hell over røren. Stek nederst i ovnen på 200 grader i ca.30-40 min. Avkjøl paien og strø evnt. over litt kokos ved servering.
Visp fløten med sukker til krem.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar