Velkommen til min matblogg!!

Her legger jeg ut mine favoritt oppskrifter på kaker, middager,småretter og desserter.
Legger også ut bilder av kaker jeg har pynta og gode tips til baking og matlaging!
Oppskriftene og tipsene er hentet fra ulike nettsider, kokebøker og venner og bekjente!
Noen av dem har jeg gjort om litt på, etter hva jeg liker:)
Kanskje får du noen tips eller ideer .
Gi meg gjerne tilbakemelding på siden, oppskrifter og tips!
Tar imot både ris og ros!!

ANANASKAKE


Du trenger:
50 g TineSmør
4 egg
100 g sukker
80 g hvetemel
60 g potetmel
1 ts bakepulver
2 ts romdråper
100 g kokosmasse
10 plater gelatin
1 dl kokende vann
4 eggeplomme
125 g sukker
2 dl Sunniva Original Tropisk Juice , eller Meierienes Juice Ananas
35 g potetmel
6 ts rom (kan sløyfes)
3 dl Kremfløte


Slik gjør du:
Rund form, 24 cm i diameter.
I stekeovnen: 180 grader, ca. 30 minutter.
Smelt smør og avkjøl litt. Visp egg og sukker til eggedosis. Sikt i mel og bakepulver, tilsett rom og smør. Bland alt forsiktig. Hell røren i smurt form og stek. Avkjøl kaken.
Brun kokosmasse i en tørr stekepanne mens du rører godt. Avkjøl. La gelatinplatene ligge i kaldt vann i ca. 5 minutter.

Rør eggeplommer og sukker sammen i en kjele. Settes over varmen, rør godt mens du varmer opp og det tykner. Det må ikke koke.
Rør potetmelet ut i ananasjuicen og bland det inn i den tykke sausen. Gi det et lite oppkok under omrøring.
Klem vannet ut av gelatinen og ha dem i den kokende sausen. Rør så gelatinen løser seg opp. Tilsett rom. Avkjøl litt.
Visp kremfløten til luftig krem og bland inn i ananassausen.
Del bunnen i tre lag, fyll og pynt med ananaskremen.
Ha til slutt på den brunede kokosmassen.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar