Du trenger:
125 g Smør
80 g sukker
1 egg , eller 2 eggeplommer
2 ss vann
1.5 ts bakepulver
225 g hvetemel
Mandelmasse:
150 g mandler
150 g melis
2 eggehviter
Til pensling:
1 egg
Slik gjør du:
Bunn:
Visp smør og sukker hvitt. Røe inn egg og vann og sikt i mel blandet med bakepulver. elt deigen lett sammen og la den stå tildekket og kjølig mens du lager mandelmassen.
Mandelmasse:
Mal mandlene og bland med melis ogsammenvispet eggehvite. Massen må ikke være så løk at det siver ut væske.
Kle bunnen på kakeformen (22cm) med bakepapir og smør formkanten godt. Trykk ut 1/3 av deigen jevnt i bunnen av formen og ca. 2 cm oppover kanten. Fordel mandelmassen over bunnen.
Kjevle resten av deigen til en 3 mm tykk leiv. Skjær leiven i 3 cm brede strimler som du legger over mandelmassen i et skrått rutemønster.
Pensle med sammenvispet egg og stek på midterste rille på 190 grader i ca. 30-40 min.
125 g Smør
80 g sukker
1 egg , eller 2 eggeplommer
2 ss vann
1.5 ts bakepulver
225 g hvetemel
Mandelmasse:
150 g mandler
150 g melis
2 eggehviter
Til pensling:
1 egg
Slik gjør du:
Bunn:
Visp smør og sukker hvitt. Røe inn egg og vann og sikt i mel blandet med bakepulver. elt deigen lett sammen og la den stå tildekket og kjølig mens du lager mandelmassen.
Mandelmasse:
Mal mandlene og bland med melis ogsammenvispet eggehvite. Massen må ikke være så løk at det siver ut væske.
Kle bunnen på kakeformen (22cm) med bakepapir og smør formkanten godt. Trykk ut 1/3 av deigen jevnt i bunnen av formen og ca. 2 cm oppover kanten. Fordel mandelmassen over bunnen.
Kjevle resten av deigen til en 3 mm tykk leiv. Skjær leiven i 3 cm brede strimler som du legger over mandelmassen i et skrått rutemønster.
Pensle med sammenvispet egg og stek på midterste rille på 190 grader i ca. 30-40 min.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar