Du trenger:
4 eggehviter
150 g melis
50 g mørk kokesjokolade
150 g mandler
1/2 ts bakepulver
Krem:
6 eggeplommer
150 g sukker
2 dl fløte
1,5 ts vaniljesukker
150 g smør, temperert
Slik gjør du:
Mal mandler og grovhakk sjokolade.
Pisk eggehviten halvstiv og tilsett melisen litt etter litt.
Pisk til du får en stiv marengs.
Vend inn malte mandler og grovhakket sjokolade sammen med bakepulveret.
Ha røren i en smurt form, ca. 24cm i diameter.
Stek på 170 grader i 25- 30 minutter.
Framgangsmåte Krem :
Bland eggeplommer, fløte, sukker og vaniljesukker i en kjele.
Kok opp på svak varme til det tykner. Det er viktig å røre hele tiden.
Avkjøl kremen til romtemperatur.
Pisk opp temperert smør og tilsett den kokte kremen.
Fordel kremen over nøttebunnen. Ha gjerne noe av kremen igjen til å ha i en sprøytepose.
Lag et fint mønster og pynt kaken med det du måtte ønske.
4 eggehviter
150 g melis
50 g mørk kokesjokolade
150 g mandler
1/2 ts bakepulver
Krem:
6 eggeplommer
150 g sukker
2 dl fløte
1,5 ts vaniljesukker
150 g smør, temperert
Slik gjør du:
Mal mandler og grovhakk sjokolade.
Pisk eggehviten halvstiv og tilsett melisen litt etter litt.
Pisk til du får en stiv marengs.
Vend inn malte mandler og grovhakket sjokolade sammen med bakepulveret.
Ha røren i en smurt form, ca. 24cm i diameter.
Stek på 170 grader i 25- 30 minutter.
Framgangsmåte Krem :
Bland eggeplommer, fløte, sukker og vaniljesukker i en kjele.
Kok opp på svak varme til det tykner. Det er viktig å røre hele tiden.
Avkjøl kremen til romtemperatur.
Pisk opp temperert smør og tilsett den kokte kremen.
Fordel kremen over nøttebunnen. Ha gjerne noe av kremen igjen til å ha i en sprøytepose.
Lag et fint mønster og pynt kaken med det du måtte ønske.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar