Velkommen til min matblogg!!

Her legger jeg ut mine favoritt oppskrifter på kaker, middager,småretter og desserter.
Legger også ut bilder av kaker jeg har pynta og gode tips til baking og matlaging!
Oppskriftene og tipsene er hentet fra ulike nettsider, kokebøker og venner og bekjente!
Noen av dem har jeg gjort om litt på, etter hva jeg liker:)
Kanskje får du noen tips eller ideer .
Gi meg gjerne tilbakemelding på siden, oppskrifter og tips!
Tar imot både ris og ros!!

FIRKLØVERISKAKE


Du trenger:
5 Eggehviter
3,5 dl Melis
150 g Hasselnøtt-kjerner
150 g Firkløversjokolade
1 ss Hvetemel
1,5 ts Bakepulver

Is til firkløveriskake:
5 Eggeplommer
1,5 dl Melis
1 ts Vaniljesukker
1 ss Bakekakao
200 g Firkløversjokolade
5 dl Kremfløte

Slik gjør du:
Sett stekeovnen på 175 grader.

Pisk eggehviter lett sammen med en kjøkkenmaskin. Tilsett melis og pisk det til marengs.
Finhakk firkløversjokolade.
Mal hasselnøttene.

Vend sjokolade og hasselnøtter inn i marengsen sammen med hvetemel og bakepulver.

Legg bakepapir i bunnen av en springform og smør langs kantene.
Hell røren i formen og stek i ca. 45 minutter.

Avkjøl kaken i formen.

Ta kaken ut av formen og fjern bakepapiret.
Vask springformen og ha kakebunnen tilbake i formen.
Framgangsmåte Is til firkløveriskake :
Pisk eggeplommer og melis til eggedosis.
Sikt sammen kakao og vaniljesukker og ha det i eggedosisen.

Smelt sjokoladen i vannbad og ha i et par spiseskjeer med fløte.Rør dette godt sammen, pass på at det ikke kommer vann oppi. Da blir det ødelagt.
Bland sjokoladen i eggeblandingen.

Pisk kremfløten og bland det forsiktig inn i eggeblandingen. Visp godt så du ikke får hvite prikker i isen.

Hell blandingen over kakebunnen og sett den i fryseren.

Ta kaken ut av fryseren litt før servering, slik at den blir enklere å skjære.

Tips: Pynt gjerne med jordbær eller andre friske bær. En bærsaus smaker også godt ved siden av.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar