Du trenger:
5 Eggehviter
3,5 dl Melis
150 g Hasselnøtt-kjerner
150 g Firkløversjokolade
1 ss Hvetemel
1,5 ts Bakepulver
Is til firkløveriskake:
5 Eggeplommer
1,5 dl Melis
1 ts Vaniljesukker
1 ss Bakekakao
200 g Firkløversjokolade
5 dl Kremfløte
Slik gjør du:
Sett stekeovnen på 175 grader.
Pisk eggehviter lett sammen med en kjøkkenmaskin. Tilsett melis og pisk det til marengs.
Finhakk firkløversjokolade.
Mal hasselnøttene.
Vend sjokolade og hasselnøtter inn i marengsen sammen med hvetemel og bakepulver.
Legg bakepapir i bunnen av en springform og smør langs kantene.
Hell røren i formen og stek i ca. 45 minutter.
Avkjøl kaken i formen.
Ta kaken ut av formen og fjern bakepapiret.
Vask springformen og ha kakebunnen tilbake i formen.
Framgangsmåte Is til firkløveriskake :
Pisk eggeplommer og melis til eggedosis.
Sikt sammen kakao og vaniljesukker og ha det i eggedosisen.
Smelt sjokoladen i vannbad og ha i et par spiseskjeer med fløte.Rør dette godt sammen, pass på at det ikke kommer vann oppi. Da blir det ødelagt.
Bland sjokoladen i eggeblandingen.
Pisk kremfløten og bland det forsiktig inn i eggeblandingen. Visp godt så du ikke får hvite prikker i isen.
Hell blandingen over kakebunnen og sett den i fryseren.
Ta kaken ut av fryseren litt før servering, slik at den blir enklere å skjære.
Tips: Pynt gjerne med jordbær eller andre friske bær. En bærsaus smaker også godt ved siden av.
5 Eggehviter
3,5 dl Melis
150 g Hasselnøtt-kjerner
150 g Firkløversjokolade
1 ss Hvetemel
1,5 ts Bakepulver
Is til firkløveriskake:
5 Eggeplommer
1,5 dl Melis
1 ts Vaniljesukker
1 ss Bakekakao
200 g Firkløversjokolade
5 dl Kremfløte
Slik gjør du:
Sett stekeovnen på 175 grader.
Pisk eggehviter lett sammen med en kjøkkenmaskin. Tilsett melis og pisk det til marengs.
Finhakk firkløversjokolade.
Mal hasselnøttene.
Vend sjokolade og hasselnøtter inn i marengsen sammen med hvetemel og bakepulver.
Legg bakepapir i bunnen av en springform og smør langs kantene.
Hell røren i formen og stek i ca. 45 minutter.
Avkjøl kaken i formen.
Ta kaken ut av formen og fjern bakepapiret.
Vask springformen og ha kakebunnen tilbake i formen.
Framgangsmåte Is til firkløveriskake :
Pisk eggeplommer og melis til eggedosis.
Sikt sammen kakao og vaniljesukker og ha det i eggedosisen.
Smelt sjokoladen i vannbad og ha i et par spiseskjeer med fløte.Rør dette godt sammen, pass på at det ikke kommer vann oppi. Da blir det ødelagt.
Bland sjokoladen i eggeblandingen.
Pisk kremfløten og bland det forsiktig inn i eggeblandingen. Visp godt så du ikke får hvite prikker i isen.
Hell blandingen over kakebunnen og sett den i fryseren.
Ta kaken ut av fryseren litt før servering, slik at den blir enklere å skjære.
Tips: Pynt gjerne med jordbær eller andre friske bær. En bærsaus smaker også godt ved siden av.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar