Du trenger:
2 eggehviter
litt salt
175 g sukker
6 ss vann
3 dl kremfløte
smakstilsetning:
130-175 g smeltet mørk sjokolade,
3-4 ss godt søtet tykk fruktmos eller 2-5 ss likør.
Dersom du ønsker karamellsmak på isen, så kan du erstatte vanlig sukker med brunt sukker.
Slik gjør du:
Lag italiensk marengs med eggehvite, salt, sukker og vann: Lag sukkerlake; hell sukker og kaldt vann i en tykkbunnet kjele. Varmes langsomt opp så sukkerkornene blir oppløst. La ikke vannet koke opp før alt er oppløst! La deretter laken fosskoke i 2 min. uten å røre. Pisk eggehviter og salt til de er stive og blanke.Hell den kokende sukkerlaken over i en jevn, tynn strøm mens du visper hele tiden til blandingen blir glatt, stiv og glinsende.Fortsett vispingen i ca. 2 min. til blandingen er glatt og tykk. Skjær den smakstilsetningen du har valgt inn i blandingen. Pisk kremfløten tykk, men ikke for stiv, og skjær den raskt inn i eggehviteblandingen. Legg blandingen over i en frysesikker form og la den stå i fryseren i minst 4 timer (kan gjerne stå over natten).
2 eggehviter
litt salt
175 g sukker
6 ss vann
3 dl kremfløte
smakstilsetning:
130-175 g smeltet mørk sjokolade,
3-4 ss godt søtet tykk fruktmos eller 2-5 ss likør.
Dersom du ønsker karamellsmak på isen, så kan du erstatte vanlig sukker med brunt sukker.
Slik gjør du:
Lag italiensk marengs med eggehvite, salt, sukker og vann: Lag sukkerlake; hell sukker og kaldt vann i en tykkbunnet kjele. Varmes langsomt opp så sukkerkornene blir oppløst. La ikke vannet koke opp før alt er oppløst! La deretter laken fosskoke i 2 min. uten å røre. Pisk eggehviter og salt til de er stive og blanke.Hell den kokende sukkerlaken over i en jevn, tynn strøm mens du visper hele tiden til blandingen blir glatt, stiv og glinsende.Fortsett vispingen i ca. 2 min. til blandingen er glatt og tykk. Skjær den smakstilsetningen du har valgt inn i blandingen. Pisk kremfløten tykk, men ikke for stiv, og skjær den raskt inn i eggehviteblandingen. Legg blandingen over i en frysesikker form og la den stå i fryseren i minst 4 timer (kan gjerne stå over natten).
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar