Du trenger:
30 plater gelatin ( 3 pakker)
1 kg sukker
5 dl vannc
a 15 dråper essens (eks ananas eller bringebær)
noen dråper konditorfarge (til passe farge)
Framgangsmåte:
Legg gelatinplatene i kaldt vann ca 10 min. Kok opp sukker med 3 1/2 dl vann.Kok opp resten av vannet (1 1/2 dl) og tilsett de oppbløtte gelatinplatene (klem ut det kalde vannnet først)! Tilsett denne oppløsningen i sukkerlaken og la dette koke på svak varme i 15 minutter. Ta kjelen fra varmen og tilsett konditorfarge og essens (ulike smaksessenser fås kjøpt på apotek).Hell oppløsningen i fukta former eller en liten langpanne/fat (20x30 cm). Settes kjølig til det stivner. Skjær opp i strimler og rull i sukker. Skjær/klipp i biter og pass på at alle sidene dekkes av sukker.Oppbevares på tette glass, tørt og kjølig.
30 plater gelatin ( 3 pakker)
1 kg sukker
5 dl vannc
a 15 dråper essens (eks ananas eller bringebær)
noen dråper konditorfarge (til passe farge)
Framgangsmåte:
Legg gelatinplatene i kaldt vann ca 10 min. Kok opp sukker med 3 1/2 dl vann.Kok opp resten av vannet (1 1/2 dl) og tilsett de oppbløtte gelatinplatene (klem ut det kalde vannnet først)! Tilsett denne oppløsningen i sukkerlaken og la dette koke på svak varme i 15 minutter. Ta kjelen fra varmen og tilsett konditorfarge og essens (ulike smaksessenser fås kjøpt på apotek).Hell oppløsningen i fukta former eller en liten langpanne/fat (20x30 cm). Settes kjølig til det stivner. Skjær opp i strimler og rull i sukker. Skjær/klipp i biter og pass på at alle sidene dekkes av sukker.Oppbevares på tette glass, tørt og kjølig.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar