Velkommen til min matblogg!!

Her legger jeg ut mine favoritt oppskrifter på kaker, middager,småretter og desserter.
Legger også ut bilder av kaker jeg har pynta og gode tips til baking og matlaging!
Oppskriftene og tipsene er hentet fra ulike nettsider, kokebøker og venner og bekjente!
Noen av dem har jeg gjort om litt på, etter hva jeg liker:)
Kanskje får du noen tips eller ideer .
Gi meg gjerne tilbakemelding på siden, oppskrifter og tips!
Tar imot både ris og ros!!

DRONNING MAUD-FROMASJ


Du trenger:
200 g mørk kokesjokolade
5 gelatinplater
1/2 dl Vann
5 eggeplommer
5 ss sukker
6 dl kremfløte
1/2 dl portvin

Slik gjør du:
Riv sjokoladen. Legg gelatinen i bløt i kaldt vann, ca 2 minutter.

Visp eggeplommer og sukker til stiv eggedosis.
Visp fløten og bland den forsiktig inn i eggedosisen. Tilsett portvin eller sherry.
Klem ut vannet fra gelatinen og smelt den i varmt vann.
Legg fromasj og revet sjokolade lagvis i glassbolle. Avslutt med sjokolade. La desserten stivne i kjøleskap før servering.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar