Velkommen til min matblogg!!

Her legger jeg ut mine favoritt oppskrifter på kaker, middager,småretter og desserter.
Legger også ut bilder av kaker jeg har pynta og gode tips til baking og matlaging!
Oppskriftene og tipsene er hentet fra ulike nettsider, kokebøker og venner og bekjente!
Noen av dem har jeg gjort om litt på, etter hva jeg liker:)
Kanskje får du noen tips eller ideer .
Gi meg gjerne tilbakemelding på siden, oppskrifter og tips!
Tar imot både ris og ros!!

FRITERTE OSTEBOLLER


Du trenger:
250 g gul ost
3 egg
hvetemel
griljermel
olje til frityr

Slik gjør du:
Riv ost
Bland i to egg. Salt og pepper.
Dryss litt mel over, bland sammen og trill små baller. Se selv hvor mye mel du trenger.
Dypp deretter ostebollene først i en skål med mel, deretter i vispet egg og til sist i griljermel.
La ostebollene få en time i kjøleskap før de friteres.
Varm opp en kasserolle med frityrolje. Sjekk at oljen er varm nok ved å stikke en tresleiv ned i gryten, når det dannes bobler rundt sleiven er frityren klar.
Frityrstek ostebollene til de er gyllne ca. tre- fire minutter.

Tips: Til fritering passer det bra å bruke peanøttolje eller maisolje. Begge disse oljetypene tåler godt høye temperaturer, uten å danne transfettsyrer.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar