
Du trenger:
250 g gul ost
3 egg
hvetemel
griljermel
olje til frityr
Slik gjør du:
Riv ost
Bland i to egg. Salt og pepper.
Dryss litt mel over, bland sammen og trill små baller. Se selv hvor mye mel du trenger.
Dypp deretter ostebollene først i en skål med mel, deretter i vispet egg og til sist i griljermel.
La ostebollene få en time i kjøleskap før de friteres.
Varm opp en kasserolle med frityrolje. Sjekk at oljen er varm nok ved å stikke en tresleiv ned i gryten, når det dannes bobler rundt sleiven er frityren klar.
Frityrstek ostebollene til de er gyllne ca. tre- fire minutter.
Tips: Til fritering passer det bra å bruke peanøttolje eller maisolje. Begge disse oljetypene tåler godt høye temperaturer, uten å danne transfettsyrer.
250 g gul ost
3 egg
hvetemel
griljermel
olje til frityr
Slik gjør du:
Riv ost
Bland i to egg. Salt og pepper.
Dryss litt mel over, bland sammen og trill små baller. Se selv hvor mye mel du trenger.
Dypp deretter ostebollene først i en skål med mel, deretter i vispet egg og til sist i griljermel.
La ostebollene få en time i kjøleskap før de friteres.
Varm opp en kasserolle med frityrolje. Sjekk at oljen er varm nok ved å stikke en tresleiv ned i gryten, når det dannes bobler rundt sleiven er frityren klar.
Frityrstek ostebollene til de er gyllne ca. tre- fire minutter.
Tips: Til fritering passer det bra å bruke peanøttolje eller maisolje. Begge disse oljetypene tåler godt høye temperaturer, uten å danne transfettsyrer.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar