Velkommen til min matblogg!!

Her legger jeg ut mine favoritt oppskrifter på kaker, middager,småretter og desserter.
Legger også ut bilder av kaker jeg har pynta og gode tips til baking og matlaging!
Oppskriftene og tipsene er hentet fra ulike nettsider, kokebøker og venner og bekjente!
Noen av dem har jeg gjort om litt på, etter hva jeg liker:)
Kanskje får du noen tips eller ideer .
Gi meg gjerne tilbakemelding på siden, oppskrifter og tips!
Tar imot både ris og ros!!

MINTSJOKOLADEKAKE MED AFTER EIGHT

Du trenger:
200 g mørk sjokolade
200 g margarin
3 egg
2,5 dl sukker
3 dl hvetemel

Sjokoladeglasur:
25 g margarin
1 dl kremfløte
20 biter after eight

Slik gjør du:
Smør en form på ca 25 cm i diameter med avtagbar kant med matfett. Bryt sjokoladen i biter og smelt den sammen med matfettet i en kasserolle på svak varme. Rør om innimellom.
Visp egg og sukker luftig. Rør inn melet i eggblandingen. Tilsett den smeltede sjokoladeblandingen og rør til en jevn røre.
Hell røren i en smurt form på ca. 25 cm i diameter.
Stek kaken på 175 grader på nederste rille i ca. 20 minutter. Kaken skal ikke være helt gjennomstekt.
La kaken kjølne litt før kanten på formen løsnes.
La kaken bli kald.
Bland matfett, fløte og after eight sammen med sjokoladeglasuren i en kasserolle. Smelt på svak varme under omrøring. La blandingen avkjøles og bli tyktflytende.
Fordel glasuren jevnt over kaken og la den stivne i kjøleskap.
Pynt med after eight rundt kaken.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar