Velkommen til min matblogg!!

Her legger jeg ut mine favoritt oppskrifter på kaker, middager,småretter og desserter.
Legger også ut bilder av kaker jeg har pynta og gode tips til baking og matlaging!
Oppskriftene og tipsene er hentet fra ulike nettsider, kokebøker og venner og bekjente!
Noen av dem har jeg gjort om litt på, etter hva jeg liker:)
Kanskje får du noen tips eller ideer .
Gi meg gjerne tilbakemelding på siden, oppskrifter og tips!
Tar imot både ris og ros!!

EKSTRA GROVT BRØD

Du trenger:
50 g gjær
1 liter skummet melk
5 dl varmt vann
1 kg grov, sammalt hvete
500 g fin, sammalt rug
500 g hvetemel
1 ss salt

Slik gjør du:
Rør ut gjæren i vann og melk som er fingervarmt.
Tilsett alt melet og saltet og arbeid deigen godt.
Dryss over litt mel og sett den til heving under plast i ca. 1 time.
Elt deigen godt og form tre sprekkfrie brød som legges i smurte brødformer.
Prikk brødene godt med en gaffel.
Dekk brødene og etterhev dem.
Stekes på 210 grader på nederste rille i ca 1 time. De siste ti minuttene på ettervarme.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar