Velkommen til min matblogg!!

Her legger jeg ut mine favoritt oppskrifter på kaker, middager,småretter og desserter.
Legger også ut bilder av kaker jeg har pynta og gode tips til baking og matlaging!
Oppskriftene og tipsene er hentet fra ulike nettsider, kokebøker og venner og bekjente!
Noen av dem har jeg gjort om litt på, etter hva jeg liker:)
Kanskje får du noen tips eller ideer .
Gi meg gjerne tilbakemelding på siden, oppskrifter og tips!
Tar imot både ris og ros!!

SJOKOLADETERTE

Du trenger:

Paibunn:
75 g smør

45 g melis
1 egg
1/2 ts vaniljesukker
1/4 ts salt

Sjokoladefyll:
500 g kokesjokolade

3 stk egg
3,5 dl crème fraîche
2 dl melk
1 ts vaniljesukker

Slik gjør du:
Rør smør og melis mykt i en kjøkkenmaskin og tilsett de andre ingrediensene. Elt deigen sammen og sett den kjølig ca. 1/2 time.
Ha litt mel på bakebordet og kjevle deigen ut til en tynn leiv.
Løft leiven forsiktig over paiformen (26 cm) og kle den. Skjær til kanten og prikk bunnen med en gaffel.
Sett formen kaldt 1/2 time før steking. Stek på nederste rille ved 225 °C i ca. 10 minutter eller til bunnen er gyllen.
Avkjøl paibunnen.
Brekk sjokoladen i biter og smelt den ved svak varme.
Pisk eggene lett sammen.
Kok opp crème fraîche, melk og vaniljesukker og hell det i en tynn stråle under omrøring i eggene.
Rør inn smeltet sjokolade til slutt.
Hell forsiktig fyllet i paiskallet og sett formen inn i ovnen igjen.
Skru av ovnen straks paien er satt inn og la paien stivne på ettervarmen i ca. 1 time.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar