Velkommen til min matblogg!!

Her legger jeg ut mine favoritt oppskrifter på kaker, middager,småretter og desserter.
Legger også ut bilder av kaker jeg har pynta og gode tips til baking og matlaging!
Oppskriftene og tipsene er hentet fra ulike nettsider, kokebøker og venner og bekjente!
Noen av dem har jeg gjort om litt på, etter hva jeg liker:)
Kanskje får du noen tips eller ideer .
Gi meg gjerne tilbakemelding på siden, oppskrifter og tips!
Tar imot både ris og ros!!

OSTEKAKE SOM SMULDREPAI

Du trenger:
5 dl kjekssmuler eller smuler av tørre småkaker
70 g smør, smeltet
1 dl hasselnøttkjerner, ristet og finhakket
2 ss kokosmasse
1 ts kanel
0,5 ts muskat
600 g philadelphia Original
150 g melis
3 pl gelatin, bløtt i kaldt vann, smeltes i kokende vann
3 ss kokende vann til å smelte gelatinen i
2 ss friskpresset sitronsaft
2 dl kremfløte
425 g aprikos fra boks, avrent og hakket

Slik gjør du:
Bland kjekssmulene med smøret og klem halvparten av massen ut i bunnen av en form som er kledd med bakepapir i bunnen, ca. 20 cm i diameter.
Sett formen kaldt så kjeksbunnen stivner.
Visp sammen Philadelphiaost og sukker til det er kremaktig. Visp inn gelatin og sitronsaft. Vend inn vispet fløte.
Hell ostekremen i formen og legg i aprikosene.
Rør dem forsiktig inn i kremen.
Dryss resten av kjekssmulene over og avkjøl kaken i minst 2 timer, til den er fast.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar