Du trenger:
200 g hvit kokesjokolade
2 egg
1 gelantinplate
2 dl kremfløte
100 g frosne solbær
1/2 dl vann
50 g sukker
Slik gjør du:
Smelt sjokoladen over vannbad. Sett den til side.
Pisk eggene over vannbadet, til massen er tykk, varm og luftig, i ca. 10 minutter.
Vannbad: Bollen plasseres oppå en kjele med kokende vann. Bollen (av stål, glass eller annet ildfast materiale) må tåle varme.
NB! Pass på at bollen er større enn kjelen, slik at den ikke berører vannet. Innholdet i bollen varmes opp av dampen fra det kokende vannet.
Legg gelatinplaten i kaldt vann. Ta den opp etter sju minutter, og ha den i den varme eggemassen. Rør til gelatinen er oppløst. Tilsett den smeltede sjokoladen, og pisk videre, til massen har samlet seg.
Pisk videre over kaldt vannbad, så blandingen er lett avkjølt.
Visp fløten til luftig krem,ikke pisk den altfor stiv.
Vend kremen inn i sjokoladeblandingen. Fordel moussen i fire porsjonsskåler, og sett dem kaldt, til moussen er stivnet, ca. 3-4 timer.
Solbærsaus:
Kok bærene opp sammen med vannet, til bærene er gjennomkokte. Tilsett sukkeret, og la blandingen koke til sukkeret er oppløst.
Sil sausen, og avkjøl helt.
Ved servering helles det et tynt lag med solbærsaus over moussen.
200 g hvit kokesjokolade
2 egg
1 gelantinplate
2 dl kremfløte
100 g frosne solbær
1/2 dl vann
50 g sukker
Slik gjør du:
Smelt sjokoladen over vannbad. Sett den til side.
Pisk eggene over vannbadet, til massen er tykk, varm og luftig, i ca. 10 minutter.
Vannbad: Bollen plasseres oppå en kjele med kokende vann. Bollen (av stål, glass eller annet ildfast materiale) må tåle varme.
NB! Pass på at bollen er større enn kjelen, slik at den ikke berører vannet. Innholdet i bollen varmes opp av dampen fra det kokende vannet.
Legg gelatinplaten i kaldt vann. Ta den opp etter sju minutter, og ha den i den varme eggemassen. Rør til gelatinen er oppløst. Tilsett den smeltede sjokoladen, og pisk videre, til massen har samlet seg.
Pisk videre over kaldt vannbad, så blandingen er lett avkjølt.
Visp fløten til luftig krem,ikke pisk den altfor stiv.
Vend kremen inn i sjokoladeblandingen. Fordel moussen i fire porsjonsskåler, og sett dem kaldt, til moussen er stivnet, ca. 3-4 timer.
Solbærsaus:
Kok bærene opp sammen med vannet, til bærene er gjennomkokte. Tilsett sukkeret, og la blandingen koke til sukkeret er oppløst.
Sil sausen, og avkjøl helt.
Ved servering helles det et tynt lag med solbærsaus over moussen.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar