Du trenger:
5 Egg
200 g Sukker
50 g Mørk kokesjokolade
2 ss Sterk kaffe
135 g Smør
2 ts Bakepulver
135 g Hvetemel
Glasur:
1,5 dl Sukker
1,5 Kremfløte
70 g Smør
150 g Firkløversjokolade
Slik gjør du:
Det er en fordel om eggene er romtemperert før bruk, da blir eggedosisen ekstra luftig.
Sett stekeovnen på 175 grader.
Pisk egg og sukker til eggedosis i en kjøkkenmaskin.
Smelt smør i en kjele og ha i kaffe. Trekk kjelen til side og rør inn sjokoladen.
Avkjøl litt og bland det forsiktig inn i eggedosisen.
Sikt hvetemel og bakepulver sammen og vend det forsiktig inn i røren.
Ha røren i en smurt 26 cm.i diameter rund springform, gjerne med et bakepapir i bunnen.
Stek kaken i i ca. 45 minutter.
Ta kaken ut av ovnen og snu den på hodet på et bakepapir.
Framgangsmåte Glasur :
Kok sukker, fløte og smør til en tykk saus.
Avkjøl litt og rør inn firkløveren til den får en glatt konsistens.
Smør kremen på kaken når den er avkjølt.
Tips: Kaken egner seg utmerket til frysing.
5 Egg
200 g Sukker
50 g Mørk kokesjokolade
2 ss Sterk kaffe
135 g Smør
2 ts Bakepulver
135 g Hvetemel
Glasur:
1,5 dl Sukker
1,5 Kremfløte
70 g Smør
150 g Firkløversjokolade
Slik gjør du:
Det er en fordel om eggene er romtemperert før bruk, da blir eggedosisen ekstra luftig.
Sett stekeovnen på 175 grader.
Pisk egg og sukker til eggedosis i en kjøkkenmaskin.
Smelt smør i en kjele og ha i kaffe. Trekk kjelen til side og rør inn sjokoladen.
Avkjøl litt og bland det forsiktig inn i eggedosisen.
Sikt hvetemel og bakepulver sammen og vend det forsiktig inn i røren.
Ha røren i en smurt 26 cm.i diameter rund springform, gjerne med et bakepapir i bunnen.
Stek kaken i i ca. 45 minutter.
Ta kaken ut av ovnen og snu den på hodet på et bakepapir.
Framgangsmåte Glasur :
Kok sukker, fløte og smør til en tykk saus.
Avkjøl litt og rør inn firkløveren til den får en glatt konsistens.
Smør kremen på kaken når den er avkjølt.
Tips: Kaken egner seg utmerket til frysing.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar