Du trenger:
4 pl butterdeig
600 g skogsopp/sjampinjonger
4 stk sjalottløk
6 ss smør
4 ss olivenolje
2 dl hvitvin
2 dl fiskekraft
2 dl fløte
2 ts maisenna
4 tomater
2 ss frisk hakket basilikum
2 ss frisk hakket gressløk
1 stk egg til pensling
salt
nykvernet pepper
Slik gjør du:
Soppterte:
1. Kutt soppen i terninger. Stek sopp og finhakket sjalottløk gyllent i smør. Hell hvitvin over soppen og kok dette nesten tørt. Tilsett fløten og kok til det tykner.
2. Butterdeigen kjevles. Skjær ut ringer på 8cm i diameter. Pensle kantene på ringene med sammenpiskede egg. Prikk med gaffel i midten. Legg soppfyllet oppå deigen i et 1cm tykt jevnt lag, men la det bli igjen en kant rundt ca 1 cm bred.
3. Stek tertene i forvarmet ovn ved 200°C i 5-6 minutter, til de er sprø og brune. Kanten på tertene vil heve seg over soppstuingen under stekingen.
Butterdeig snurret på pølse:
Rull ut butterdeig i 3 med mer tykkelse og prikk den litt. Kutt remser 2 cm brede og 10cm lange. Rull pølser (eller annet, f.eks kylling og scampi) i disse og stek i ovn med litt krydder på.
Butterdeig surprise:
Rull ut butterdeig og skjær ut rektangler. Pensle disse og dryss brunt sukker over. Stekes ved 200°C i 5-6 minutter, til de er sprø og brune. Avkjøles. Kutt av toppen og fyll med sammenpisket krem, blandet med sukker, cognac og ananas i terninger.
Lakseterter:
Stek laks kuttet i terninger i smør og tilsett hakket kjørvel. Rull ut butterdeig og skjær ut små trekanter. Dryss med paprika. Stekes ved 200°C i 5-6 minutter. Del trekantene i to og fyll med laksefyll.
4 pl butterdeig
600 g skogsopp/sjampinjonger
4 stk sjalottløk
6 ss smør
4 ss olivenolje
2 dl hvitvin
2 dl fiskekraft
2 dl fløte
2 ts maisenna
4 tomater
2 ss frisk hakket basilikum
2 ss frisk hakket gressløk
1 stk egg til pensling
salt
nykvernet pepper
Slik gjør du:
Soppterte:
1. Kutt soppen i terninger. Stek sopp og finhakket sjalottløk gyllent i smør. Hell hvitvin over soppen og kok dette nesten tørt. Tilsett fløten og kok til det tykner.
2. Butterdeigen kjevles. Skjær ut ringer på 8cm i diameter. Pensle kantene på ringene med sammenpiskede egg. Prikk med gaffel i midten. Legg soppfyllet oppå deigen i et 1cm tykt jevnt lag, men la det bli igjen en kant rundt ca 1 cm bred.
3. Stek tertene i forvarmet ovn ved 200°C i 5-6 minutter, til de er sprø og brune. Kanten på tertene vil heve seg over soppstuingen under stekingen.
Butterdeig snurret på pølse:
Rull ut butterdeig i 3 med mer tykkelse og prikk den litt. Kutt remser 2 cm brede og 10cm lange. Rull pølser (eller annet, f.eks kylling og scampi) i disse og stek i ovn med litt krydder på.
Butterdeig surprise:
Rull ut butterdeig og skjær ut rektangler. Pensle disse og dryss brunt sukker over. Stekes ved 200°C i 5-6 minutter, til de er sprø og brune. Avkjøles. Kutt av toppen og fyll med sammenpisket krem, blandet med sukker, cognac og ananas i terninger.
Lakseterter:
Stek laks kuttet i terninger i smør og tilsett hakket kjørvel. Rull ut butterdeig og skjær ut små trekanter. Dryss med paprika. Stekes ved 200°C i 5-6 minutter. Del trekantene i to og fyll med laksefyll.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar