Velkommen til min matblogg!!

Her legger jeg ut mine favoritt oppskrifter på kaker, middager,småretter og desserter.
Legger også ut bilder av kaker jeg har pynta og gode tips til baking og matlaging!
Oppskriftene og tipsene er hentet fra ulike nettsider, kokebøker og venner og bekjente!
Noen av dem har jeg gjort om litt på, etter hva jeg liker:)
Kanskje får du noen tips eller ideer .
Gi meg gjerne tilbakemelding på siden, oppskrifter og tips!
Tar imot både ris og ros!!

STEKING AV KJØTT I STEKEOVN

Storfe:
Kam – 2,25-2,5 kg – 200 grader – 1-1,1/2 time (rå). 2-2,1/4 timer (medium). 2,1/2-2,3/4 timer (godt stekt).

Oksestek – 1-2 kg – 180 grader – 1-1,1/2 timer (rå). 1,3/4-2 timer (medium). 2-2,1/2 time (godt stekt)

Filet til roastbiff – 1 kg – 220 grader – 30 minutter (medium - rå)
2 kg – 220 grader – 40 minutter (medium - rå)


Lam:
Helt lår/hel bog – 1,5-2,5 kg – 180 grader – 1,1/2-2 timer (medium - rå). 1,1/4-2,1/2 timer (godt stekt)

Halvt lår/halv skulder – 1-1,6 kg – 180 grader – 1-1,1/4 timer (medium - rå). 1,1/2-2 timer (godt stekt)


Svin:
Kam eller bog (beinfri og surret) – 1-1,5 kg – 180 grader (200) – 1,1/2-2 timer (200 grader de siste 20 min)
2-2,5 kg – 18o grader (200) – 2-2,1/2 timer (200 grader de siste 20 min)



STEKETERMOMETER:
- Den mest nøyaktige måten å måle hvor ferdig kjøtte er.
- Før du begynner å steke, stikker du stangen på termometeret inn i den tykkeste, magre delen av kjøttet, vekk fra benet.
- Sjekk temperaturen på skiven mot slutten av steketiden for å se om den stemmer med de som er oppgitt her.

Lam – middelsrå: 60-65 grader. Godt stekt: 70 grader
Okse – rå: 55-60 grader. Medium: 60-65 grader. Godt stekt: 70 grader
Svin – godt stekt:70-75 grader

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar