Velkommen til min matblogg!!

Her legger jeg ut mine favoritt oppskrifter på kaker, middager,småretter og desserter.
Legger også ut bilder av kaker jeg har pynta og gode tips til baking og matlaging!
Oppskriftene og tipsene er hentet fra ulike nettsider, kokebøker og venner og bekjente!
Noen av dem har jeg gjort om litt på, etter hva jeg liker:)
Kanskje får du noen tips eller ideer .
Gi meg gjerne tilbakemelding på siden, oppskrifter og tips!
Tar imot både ris og ros!!

BEREGNING AV MATMENGDE (MIDDAG)

-HEL FISK: 350-500 g pr. pers.
-FISKEFILET: 150-200 g pr.pers.
-FISKEBOLLER O.L.: 200 g pr. pers.
-BLÅSKJELL: ca.2 kg til 4 pers.
-REKER MED SKALL: 400 g pr. person.
-PILLEDE REKER: 125 g pr. person.
-KRABBE: 1 pr. person
-SJØKREPS: 4-6 pr. person (forrett)
-FERSKVANNSKREPS: 12 pr.person
-HUMMER(500-700 g): ½ pr. person (forrett), 1-1,1/2 pr. person (hovedrett)
-KYLLING: 1,5-1,8 kg til 3-4 pers. 2,5-3 kg til 6-8 pers.
-AND: 1,8 kg til 2 pers. 2,5 kg til 4 pers.
-KALKUN: 4,5 kg til 8-10 pers. 6-8 kg til 12-14 pers.
-FJÆRFE (porsjonsstykker u/ben): 150-200 g pr. person
-LAMMESTEK MED BEIN: 2-2,25 kg helt lår til 6-8 pers. Halvt lår til 3-4 pers.
-SURRET SVINEKAM: 2-2,5 kg til 8-10 pers. 1-1,5 kg til 4-6 pers.
-OKSEKAM: 2,25-2,5 kg (2 ribber) til 4 pers. 4,5 kg (3 ribber) til 6-8 pers.
-KJØTTSTYKKER u/ben: 150-200 g pr. pers.
-KJØTTDEIG: 100 g pr. pers.
-KARBONADEDEIG: 150 g pr.pers.
-KJØTTKAKER O.L.: 150-200 g pr. pers.
-PØLSER: 150 g pr. pers.
-POTETER: 200 g pr. pers.
-POMMES FRITES: 750 g til 4 pers.
-RÅ RIS: 60 g. pr. pers.
-RÅ PASTA: 75 g pr. person.
-GRØT: av 3 dl væske pr. pers.
-SUPPE: 2,1/2-4 dl pr. pers.
-TYNN SAUS: ¾ dl pr. pers.
-TYKK SAUS: 1 dl pr. pers.
-SAUS TIL STUING: 1 dl pr. pers.
-SMELTET SMØR: 1 ss pr. pers.
-KOKTE GRØNNSAKER: 150 g pr. pers.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar