
Du trenger:
7 dl Vann
50 g Gjær
3 ss Olivenolje
1,5 ts Salt
1/2 ts Sukker
14 dl Hvetemel
2 ss Maldonsalt
Rosmarin, frisk
Slik gjør du:
Løs gjæren opp i lunkent vann. Tilsett olje, salt og sukker.
Elt inn hvetemel. Deigen skal ha en ”tykk, grøtaktig” konsistens. Dekk bollen med plastfilm og sett til heving ca. 30 min.
Hell deigen over i en bakepapirkledd liten langpanne. Klapp deigen til den dekker formen.
La deigen etterheve under plast i ca. 20 min.
Sett stekeovnen på 200 grader.
Hell litt olivenolje over ferdighevet brødet. Stikk hull i brødet med fingertuppene og dryss over grovt salt og rosmarin.
Stek på nederste rille i 20 - 30 min.
Avkjøl på rist.
7 dl Vann
50 g Gjær
3 ss Olivenolje
1,5 ts Salt
1/2 ts Sukker
14 dl Hvetemel
2 ss Maldonsalt
Rosmarin, frisk
Slik gjør du:
Løs gjæren opp i lunkent vann. Tilsett olje, salt og sukker.
Elt inn hvetemel. Deigen skal ha en ”tykk, grøtaktig” konsistens. Dekk bollen med plastfilm og sett til heving ca. 30 min.
Hell deigen over i en bakepapirkledd liten langpanne. Klapp deigen til den dekker formen.
La deigen etterheve under plast i ca. 20 min.
Sett stekeovnen på 200 grader.
Hell litt olivenolje over ferdighevet brødet. Stikk hull i brødet med fingertuppene og dryss over grovt salt og rosmarin.
Stek på nederste rille i 20 - 30 min.
Avkjøl på rist.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar