Velkommen til min matblogg!!

Her legger jeg ut mine favoritt oppskrifter på kaker, middager,småretter og desserter.
Legger også ut bilder av kaker jeg har pynta og gode tips til baking og matlaging!
Oppskriftene og tipsene er hentet fra ulike nettsider, kokebøker og venner og bekjente!
Noen av dem har jeg gjort om litt på, etter hva jeg liker:)
Kanskje får du noen tips eller ideer .
Gi meg gjerne tilbakemelding på siden, oppskrifter og tips!
Tar imot både ris og ros!!

FOCCACIA


Du trenger:
7 dl Vann
50 g Gjær
3 ss Olivenolje
1,5 ts Salt
1/2 ts Sukker
14 dl Hvetemel
2 ss Maldonsalt
Rosmarin, frisk

Slik gjør du:
Løs gjæren opp i lunkent vann. Tilsett olje, salt og sukker.
Elt inn hvetemel. Deigen skal ha en ”tykk, grøtaktig” konsistens. Dekk bollen med plastfilm og sett til heving ca. 30 min.

Hell deigen over i en bakepapirkledd liten langpanne. Klapp deigen til den dekker formen.
La deigen etterheve under plast i ca. 20 min.

Sett stekeovnen på 200 grader.

Hell litt olivenolje over ferdighevet brødet. Stikk hull i brødet med fingertuppene og dryss over grovt salt og rosmarin.

Stek på nederste rille i 20 - 30 min.
Avkjøl på rist.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar